Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську чоловіка арештували на 15 діб за прапор Канади у вікні

Вівторок, 23 березня 2021, 15:27
У Мінську чоловіка арештували на 15 діб за прапор Канади у вікні

Мешканцю Мінська Сергію дали 15 діб арешту після того, як він вивісив у себе у вікні прапор Канади, який кольорами схожий на історичний національний прапор Білорусі.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: У серпні 2020 року жителі Мінська Сергій і Алеся вивісили у вікні своєї квартири біло-червоно-білий прапор. Він провисів до грудня, подружня пара вирішила замінити його на канадський прапор через переслідування за національну символіку. Поруч з прапором на вікні висів білоруський національний герб "Погоня". Пізніше їм став телефонувати дільничний, а у дворі чергували "тихарі" (силовики в цивільному). Вони просили зняти канадський прапор.

За словами Олесі, чоловіка до арешту підловили на вулиці "тихарі" і відвезли до райвідділку. Вона розповіла, що дільничний вимагав пояснювальну на тему, чому у нас висять на вікні канадський прапор і "Погоня". Чоловік пояснив це тим, що в січні відбувався молодіжний чемпіонат світу з хокею, і він вболіває за збірну Канади, тому і вивісив канадський прапор. А "Погоня" – це для декорування вікна.

Через кілька днів силовики знову прийшли до них додому, вони забрали Сергія і канадський прапор. Його заарештували на 15 діб нібито за непокору законним вимогам співробітника міліції.

Алеся вважає справу проти чоловіка сфабрикованою. За її словами, в протоколі співробітники міліції написали, що він добровільно сів у машину, однак біля райвідділку нібито відмовився виходити з неї, "опирався ногами і хапався за їх форму".

Довідково: У Білорусі громадян штрафують і заарештовують за вивішування біло-червоно-білого прапора на балконах і фасадах будинків, розцінюючи це як несанкціонований пікет. Причиною цього стало те, що прапор став символом протестів у країні, а Міністерство оборони назвало його "фашистським".

Біло-червоно-білий прапор – історичний національний символ Білорусі, офіційний прапор Білоруської Народної Республіки (1918–1919) і державний прапор Республіки Білорусь до 1995 року. Після референдуму, ініційованого та незаконно проведеного Олександром Лукашенком, використання цього прапора в країні фактично заборонили. Офіційним став прапор, аналогічний прапору Білоруської РСР, лише без серпа і молота, а біло-червоно-білий перетворився на символ протесту. Влада вкрай негативно ставиться до біло-червоно-білої колірної гами, за символіку в таких кольорах можуть затримати, оштрафувати, арештувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...