В Україні збудують 10 митних пунктів пропуску

Середа, 24 березня 2021, 14:49
В Україні збудують 10 митних пунктів пропуску
Фото agropolit.com

Уряд підтримав будівництво 10 та реконструкцію 25 пунктів пропуску митниці, у тому числі, на західному кордоні.

Джерело: сайт Мінфіну

Пряма мова заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрія Драганчука: "Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики.

25 з них буде модернізовано і 10 побудовано: 5 застарілих, ще з радянських часів та які продовжують функціонувати за тимчасовою схемою, а також 5 – абсолютно нових".

Деталі: За його словами, будівництво нових митних пунктів пропуску пришвидшить проходження необхідних митних процедур, сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету.

Передбачається, що на облаштування пріоритетних пунктів пропуску необхідно 9,8 млрд грн (з них 4,5 млрд грн на будівництво, реконструкцію та капремонт; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування).

Зазначається, що проект реалізуватимуть у тому числі, за рахунок польського кредиту, наданого у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування