"Сонячна" контрабанда: СБУ вилучила 170 кг ювелірних виробів і більше тонни бурштину

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:50
Сонячна контрабанда: СБУ вилучила 170 кг ювелірних виробів і більше тонни бурштину

Служба безпеки України заблокувала діяльність міжнародного угруповання контрабандистів бурштину: в ході багатоетапної операції вилучено "сонячного каменю" на понад 11 млн грн.

Джерело: СБУ

Деталі: За даними слідства, незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема, 7-х мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин.

З частини придбаної продукції ділки виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки каміння вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств області.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон ділки використовували "маршрути" через аеропорти "Бориспіль" і "Львів", а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

Зазначається, що документувати протиправну діяльність групи правоохоронці розпочали у вересні 2020 року. За цей час встановлено контрабандний канал та особи його організаторів.

Під час обшуків за місцями проживання та у виробничих приміщеннях учасників протиправної діяльності правоохоронці виявили: майже 1300 кг бурштину різних фракцій; понад 170 кг готових виробів; технологічне обладнання для обробки бурштину; комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладено арешт на вилучене майно.

Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування