Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регулятор ЄС схвалив нові майданчики для виробництва вакцин проти коронавірусу

П'ятниця, 26 березня 2021, 16:12
Регулятор ЄС схвалив нові майданчики для виробництва вакцин проти коронавірусу

Регулятор ЄС у сфері лікарських засобів (ЕМА) заявив у п'ятницю, що схвалив нові майданчики для виробництва вакцин Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca у Нідерландах, Німеччині та Швейцарії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентсво AP.

Очікується, що цей крок повинен допомогти збільшити обсяги поставок вакцин у Європі  та пришвидшити зусилля щодо вакцинації по всьому континенту.

Агентство EMA повідомило, що затвердило фабрику в нідерландському Лейдені для виробництва активної речовини для вакцини AstraZeneca, в результаті чого кількість таких ліцензованих місь виробництва досягла чотирьох.

Регулятор також дав дозвіл підприємству у німецькому Марбурзі на виробництво як активної речовини, так і готової вакцини, розробленої BioNTech/Pfizer.

Минулого тижня комітет експертів EMA рекомендував нові виробничі лінії на підприємстві в швейцарському Віспі для виробництва вакцини Moderna.

Крім того, регулятор дав дозвіл на "гнучкіші умови зберігання" вакцини Pfizer/BioNTech

Ці кроки "призначені для збільшення виробничих потужностей і збільшення поставок вакцини на ринок ЄС", заявив регулятор.

Місця виробництва всіх вакцин проти COVID-19, які застосовують у ЄС, повинні отримате схвалення EMA після нормативної оцінки регулятором.

Нагадаємо, 25 березня лідери країн-членів ЄС на саміті домовилися працювати над збільшенням виробництва та обсягів поставок вакцин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування