Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сербії почали вакцинувати іноземців

Субота, 27 березня 2021, 21:56
У Сербії почали вакцинувати іноземців

До столиці Сербії Белграда у суботу, 27 березня, з'їхалися тисячі громадян сусідніх країн, які бажають вакцинуватися від коронавірусу.

Джерело: Deutsche Welle з посиланням на агентство AP

Деталі: Влада Сербії оголосила, що надасть можливість безкоштовно вакцинуватися тим особам, які приїдуть з сусідніх країн на цих вихідних.

Після оприлюднення цієї інформації перед головним центром вакцинації в сербській столиці утворилися довжелезні черги переважно з громадян Боснії, Чорногорії і Північної Македонії.

Деякі іноземці, які бажають зробити щеплення, приїхали цілими сім'ями.

Як зазначає AP, критики сербського президента Олександра Вучича намагаються пояснити такий крок влади тим, що Вучич хоче таким чином поширити вплив у регіоні.

Інші ж кажуть, що у вакцини AstraZeneca, якою вакцинують іноземців, начебто спливає термін придатності, тому вона має бути використана якомога швидше. Офіційних підтверджень цієї версії немає.

При цьому у Сербії, на відміну від її балканських сусідів, кампанія з масової вакцинації проходить досить успішно: країна має один з найвищих показників щеплень в Європі, головним чином завдяки великим закупівлям китайської вакцини Sinopharm і російської вакцини Sputnik V. При цьому в країні також використовуються вакцини від BioNTech/Pfizer та AstraZeneca.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування