Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Померла хвора на тропічну малярію харків’янка

Понеділок, 29 березня 2021, 18:24
Померла хвора на тропічну малярію харків’янка

Внаслідок зараження тропічною малярією померла мешканка Харкова, яка у березні повернулась до України із Танзанії.

Джерело: Харківський обласний лабцентр

Дослівно: "Вперше за медичною допомогою (хвора - УП) звернулася 23.03.2021, однак їй проведено було обстеження лише на наявність SARS-CoV-2, обстеження на малярію не проводились. 24.03.2021 хвора госпіталізована до закладу охорони здоров’я, де під час обстеження були виявлені збудники тропічної малярії. Незважаючи на проведені лікувальні заходи, хвора померла".

Деталі: Випадок малярії офіційно зареєстрували 25 березня. 40-річна жінка 14 березня повернулась до України із Танзанії, де перебувала місяць. За цей же час вона встигла відвідати і Занзібар. 

Відомо, що під час перебування за кордоном ознак малярії жінка не мала, проте відмічала покуси комарів. Індивідуальну хіміопрофілактику до виїзду та під час перебування у Танзанії вона не проводила.

За результатами епідеміологічного розслідування було встановлено, що ознаки захворювання з’явились у харків’янки 19 березня: загальна слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 38,7 0С.

За допомогою жінка звернулась через чотири дні, проте їй обстежили лише на наявність коронавірусу. Наступного для хвору госпіталізували та виявили збудники тропічної малярії. Лікувальні заходи не допомогли врятувати її життя. 

За 2020 рік та поточний період 2021 року на Харківщині зареєстрували 8 завізних випадків малярії, зокрема 2 летальних.

Довідково: Малярія – інфекційна хвороба, яка передається до людини через укуси малярійних комарів. Найбільш поширена хвороба серед країн з тропічним кліматом. Перед їх відвіданням лікарі радять проходити курс профілактичного лікування.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...