Міністр культури подав декларацію: розжився квадроциклом

Середа, 31 березня 2021, 13:32
Міністр культури подав декларацію: розжився квадроциклом

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив декларацію про доходи, у якій вказав придбання квадроциклу та зарплату на посаді у 360 тисяч гривень.

Джерело: декларація міністра 

Деталі: Обійшовся квадроцикл міністру у 270 тисяч гривень. На посаді очільника Мінкульту Ткаченко отримав 360 тисяч гривень заробітної плати, а перед призначенням на посаду ще 230 тисяч як народний депутат. 

Також міністр отримав дохід від відчуження цінних паперів у розмірі 14 мільйонів гривень. Мова йде про ТОВ "Альфа Крос". 

Дружина ж міністра Ткаченко Ганна у минулому році отримала у власність цінні папери у 6 компаніях. Номінальна вартість акцій складає понад 35 тисяч гривень. Її заробітна плата в компанії "1+1" за рік становить близько 1,8 мільйона гривень. 

Готівкою керівник Мінкульту зберігає 190 тисяч доларів та 8 мільйонів гривень. На банківських рахунка у Ткаченка нараховується близько 6,5 мільйонів гривень. Його дружина, як вказано в декларації, гроші в готівці не тримає, але зберігає у банку 66 тисяч доларів та близько 260 тисяч гривень. 

У минулому році він продав іноземної валюти на 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо:

  • В Олександра та Ганни Ткаченків у Києві дві квартири (132,7 кв. м. та 45,7 кв. м.) та орендований адміністративний будинок майже на 400 квадратів. У Лебедівці Київської області у нардепа земельна ділянка майже на 1,5 тисячі кв. м. та дача площею понад 267 квадратів.
  • Сім'я задекларувала п’ять автівок – три Land Rover (дві службові та одна орендована в "1+1" у депутата) і дві BMW у дружини.

Ольга Гетьманець, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування