Поліція заперечує тиск на соратника Стерненка Демчука

Середа, 3 березня 2021, 23:22
Поліція заперечує тиск на соратника Стерненка Демчука
ФОТО: ДУМСКАЯ

У Національній поліції стверджують, що не проводили жодних слідчих дій із Русланом Демчуком, який разом із Сергієм Стерненком проходить у справі про катування та викрадення людини. 

Джерело: повідомлення Нацполіції 

Дослівно: "Жодних слідчих дій із чоловіком, який перебуває в Одеському слідчому ізоляторі, поліцейські не проводили. Тож поширена інформація є безпідставною і маніпулятивною". 

Деталі: У Нацполіції заявили, що інформація щодо тиску з боку правоохоронців "на засудженого Руслана Демчука не відповідає дійсності, адже поліцейські не проводили жодних слідчих дій в Одеському СІЗО".

Що передувало: За словами адвокатів, люди, які представились поліцейськими, чинили тиск на Руслана Демчука, щоб той давав свідчення проти свого соратника Сергія Стерненка у справі про викрадення і катування людини.

Слухайте також подкаст Справа Стерненка: Чому результати розслідування викликають питання?

Передісторія:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.
  • Руслан Демчук – колишній очільник осередку "Правого сектору" у Комінтернівському (наразі Лиманський) районі Одеської області. У вироку він значиться як судимий у 2006 році за грабіж, звільнений у 2009 році умовно-достроково.
  • Крім того, за даними УП, Демчук неодноразово був засуджений у 1995-2014 роках за статтями про грабіж, тяжкі тілесні ушкодження, підроблення документів.
  • За версією слідства, Демчук організував зустріч із потерпілим депутатом Щербичем, був за кермом автівки, на якій його відвезли у підвал, і разом зі Стерненком наносив потерпілому ушкодження.
  • Демчук, як і Стерненко, заперечує свою причетність до злочину.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування