Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики знову провокують ЗСУ, стріляли у Водяному й Пісках – штаб    

Четвер, 4 березня 2021, 07:55
Бойовики знову провокують ЗСУ, стріляли у Водяному й Пісках – штаб    

За добу 3 березня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню, один український боєць отримав поранення, до 7 ранку 4 березня зафіксовано ще два порушення "тиші". 

Джерело: ранкове зведення щодо ситуації в районі ООС 

Деталі: В середу бойовики відкривали прицільний вогонь зі гранатометів різних систем неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї.

Зі станкових протитанкових гранатометів противник здійснив декілька неприцільних пострілів у бік українських позицій біля Водяного, що поблизу Донецька, а неподалік Кам'янки українських захисників загарбники обстріляли зі стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Причепилівка російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ОС, застосувавши підствольний гранатомет та стрілецьку зброю. Внаслідок обстрілу, кульове поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України. Пораненого доправили до лікувального закладу, його стан задовільний.

Від початку поточної доби, 4 березня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Вранці, в районі Водяного, що неподалік Донецька, противник здійснив кілька пострілів у напрямку українських захисників зі 120-міліметрових мінометів. 

А поблизу Пісків  окупанти вели вогонь у напрямку позицій ОС з великокаліберних кулеметів.

Серед наших воїнів бойових втрат немає.

Командування ООС заявляє, що українські захисники відповідали вогнем на обстріли противника, основною метою яких є "провокування підрозділів ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню".

У деяких випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗС України.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування