Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоруські слідчі прийшли з обшуками до правозахисників центру "Весна"

П'ятниця, 5 березня 2021, 17:02
Білоруські слідчі прийшли з обшуками до правозахисників центру Весна

У Білорусі порушили кримінальну справу щодо правозахисного центру "Весна".

Джерело: сайт "Весни"

Деталі: Справа порушена за ст. 342 КК (організація та активну участь в групових діях, що грубо порушують громадський порядок). Її розслідує Слідчий комітет Білорусі.

На думку органів слідства, "Весна" нібито фінансує "незаконні масові заходи", учасники яких "грубо порушують громадський порядок".

Зазначається, що зараз відбуваються обшуки в офісах регіональних відділень центру і в квартирах членів організації, виклики на допити та інші процесуальні дії.

Повідомляється, що член Ради "Весни" Дмитро Соловйов є підозрюваним у цій справі і перебуває під підпискою про невиїзд.

"Весна" зазначає, що напередодні цих подій за подібними звинуваченнями були взяті під варту правозахисники і волонтери центру Марфа Рабкова, Андрій Чепюк, Леонід Судаленко і Тетяна Ласиця.

Дослівно: "Ми розцінюємо початок кримінального переслідування за фактом діяльності ПЦ "Весна" як чергове переслідування в зв'язку з нашою активною правозахисною діяльністю з боку існуючого авторитарного політичного режиму О. Лукашенка, яке відбувається на тлі безпрецедентних репресій в країні.

Ми висловлюємо свій протест у зв'язку з черговими репресіями щодо нашої організації і її членів.

Ми ніколи не зупинимо своєї законної правозахисної діяльності на благо всього білоруського суспільства, спрямовану на просування ідей і цінностей прав людини і демократії".

Передісторія:

  • З серпня 2020 року в Білорусі триваютьпротести, пов’язані з оголошенням результатів президентських виборів, згідно з якими переміг Олександр Лукашенко, який уже майже 30 років очолює країну.
  • Зараз у країні вже 256 "в’язнів сумління".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування