Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УПЦ МП принесе в Офіс Зеленського звернення про скасування перейменування церкви

Четвер, 1 квітня 2021, 15:26
УПЦ МП принесе в Офіс Зеленського звернення про скасування перейменування церкви
Митрополит Климент. Фото УПЦ МП

Українська православна церква Московського патріархату 1 квітня передасть Офісу президента звернення з вимогою скасувати закон про примусову зміну назви УПЦ.

Джерело: сайт УПЦ МП, Офіс президента в коментарі "Українській правді"

Дослівно: "Віруючі УПЦ прийдуть до Офісу президента, щоб особисто передати коробки зі зверненнями, оскільки на листи, передані поштою влада не відреагувала".

Деталі: Повідомляється, що звернення до президента Володимира Зеленського, Кабміну та інших інституцій влади підписали 1 мільйон 60 тисяч і 238 громадян України.

Представники УПЦ МП також зібрали пресконференцію, на якій заявили про "рейдерські напади від представників ПЦУ" і про "грубі порушення прав віруючих УПЦ МП" і закликали представників влади забезпечити права вірян усіх конфесій.  

В Офісі президента повідомили "Українській правді", що це питання не в компетенції президента, і що звернення УПЦ МП передадуть до Кабміну.

Передісторія:

  • 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проєкт закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
  • В УПЦ МП заявили, що законопроєкт порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.
  • 22 грудня 2018 року вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.
  • Українська православна церква Московського патріархату заявила, що ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо цього закону.
  • 26 січня 2019 року Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій, які мають змінити назву.
  • 22 березня 2019 року Окружний адмінсуд Києва повідомив, що УПЦ МП подала позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії.
  •  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування