Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка пожалілись, що Інститути Нацакадемії меднаук не приймають COVID-хворих

П'ятниця, 2 квітня 2021, 14:24
У Кличка пожалілись, що Інститути Нацакадемії меднаук не приймають COVID-хворих
Фото з Facebook Поворозника

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник заявляє, що Інститути Національної академії медичних наук, попри прохання міської влади про допомогу, виявилися неготовими приймати хворих на COVID-19.

Джерело: Поворозник у Facebook

Пряма мова: "Я обіцяв, що інформуватиму усіх про "спільні" зусилля у боротьбі з пандемією. Тож продовжую.

Інститути Національної академії медичних наук – це про високоспеціалізовану медичну допомогу хворим і наукову роботу… Що маємо на практиці. Вісім місяців тому ми звернулися до НАМН допомогти у госпіталізації та лікуванні хворих на COVID-19.

Вісім місяців у них було для того щоб підготувати заклади та виділити місця для лікування хворих. Через вісім місяців отримуємо згоду на прийом 10 хворих. Десяти!"

Деталі: При цьому Поворозник додав, що коли міські "швидкі" привезли 10 пацієнтів в Інститут фтизіатрії, то там прийняли лише 4 осіб.

Шість інших хворих чекали своєї черги у "швидких" біля закладу, доки у "швидких" не закінчився кисень і їх оперативно не перенаправили у комунальні заклади охорони здоров’я.

Передісторія:

  • Заступник мера Києва Микола Поворозник повідомив, що 24 березня керівники першої та другої "залізничних" лікарень звернулися до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із проханням не направляти до них хворих на коронавірус.
  • Таке прохання, за його словами, пояснили відсутністю засобів індивідуального захисту, медикаментів та кисню для киснезалежних пацієнтів.
  • Пізніше очільник МОЗ Максим Степанов наголосив, що "Укрзалізниця" повинна виконати свої зобов'язання перед державою і відкрити прийом заражених коронавірусом. Він додав, що, починаючи з листопада лікарні "Укрзалізниці" отримали фактичних виплат 60 мільйонів гривень.
  • Після цього "Укрзалізниця" заявила, що вже забезпечила відомчі лікарні засобами для лікування хворих на COVID-19.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування