"Укрзалізниця" заявляє, що вже забезпечила лікарні для хворих на COVID

Вівторок, 30 березня 2021, 11:29
Укрзалізниця заявляє, що вже забезпечила лікарні для хворих на COVID
Фото з Facebook Миколи Поворозника

"Укрзалізниця" заявляє, що вже забезпечила відомчі лікарні засобами для лікування хворих на COVID-19.

Джерело: сайт УЗ, "Інтерфакс-Україна" з посилання на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка

Пряма мова: "Філія "Центр охорони здоров’я" АТ "Укрзалізниця" та нове керівництво товариства оперативно вирішують питання закупівлі надважливих засобів для лікування хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях. Попереднім керівництвом компанії гальмувалися, а інколи й блокувалися зазначені закупівлі".

Деталі: У пресслужбі заявили, що через дії керівництва служби безпеки "Укрзалізниці", які впродовж 4 місяців не могли надати свого кандидата до тендерного комітету філії "Центр охорони здоров’я", було зірвано 35 тендерів.

А замість запланованих 170 млн грн на закупівлю матеріально-технічних ресурсів на філію було спрямовано лише 11 млн грн.

Наразі, за даними УЗ, київські клінічні лікарні на залізничному транспорті №1, №2 та №3 вже повністю укомплектовані та готові приймати хворих на COVID-19.

Також повідомляється, що усі інші залізничні лікарні в містах України приймають хворих із зазначеним діагнозом.

Крім того, Укрзалізниця заявила, що веде постійний діалог з Міністерством охорони здоров’я, Національною службою здоров’я та Мінінфраструктури, зокрема, щодо збільшення кількості місць у залізничних лікарнях із підведеним киснем тощо.

В УЗ підкреслили, що в її відомчих медзакладах уже пролікували близько 1000 пацієнтів з COVID-19.

Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Національна служба здоров'я розпочала перевірку медустанов АТ "Укрзалізниця", яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19, але які відмовилися приймати таких пацієнтів.

Передісторія:

  • Заступник мера Києва Микола Поворозник повідомив, що 24 березня керівники першої та другої "залізничних" лікарень звернулися до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із проханням не направляти до них хворих на коронавірус.
  • Таке прохання, за його словами, пояснили відсутністю засобів індивідуального захисту, медикаментів та кисню для киснезалежних пацієнтів.
  • Після цього очільник МОЗ Максим Степанов наголосив, що "Укрзалізниця" повинна виконати свої зобов'язання перед державою і відкрити прийом заражених коронавірусом. Він додав, що, починаючи з листопада лікарні "Укрзалізниці" отримали фактичних виплат 60 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...