Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський запевнив Байдена, що боротиметься з олігархами

П'ятниця, 2 квітня 2021, 20:50
Зеленський запевнив Байдена, що боротиметься з олігархами

Президент Володимир Зеленський розповів очільнику США Джо Байдену про реформи, які впроваджуються в Україні, та запевнив, що його політика спрямована на системну деолігархізацію.

Джерело: Офіс президента

Деталі: В офісі Зеленського повідомляють, що велику увагу в розмові було приділено розвитку демократій в обох країнах. Глави держав наголосили, що встановлення та збереження демократії – це складна щоденна робота.

Дослівно ОП: "У цьому контексті Джо Байден відзначив, що захоплюється лідерством Володимира Зеленського у перетворенні України на державу з міцними демократичними інституціями".

Деталі: Згідно з офісом Зеленського, у розмові президенти також акцентували увагу на важливості боротьби з олігархатом. Зеленський наголосив на тому, що політика України спрямована на системну деолігархізацію.

Вказано, що президент України детально зупинився на реформах, які впроваджуються в Україні. Зокрема, відзначив розбудову незалежної антикорупційної інфраструктури, поінформував про впровадження земельної реформи та реформу судочинства, а також реформування Конституційного суду.

Також співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму і деокупацію півострова. Президент України розповів про ініціативу саміту Кримської платформи і запросив Байдена взяти участь у першому саміті ініціативи та відвідати Україну в день її незалежності.

Згідно з повідомленням ОП, президент США зауважив, що з нетерпінням чекає на візит до України.

Зеленський також наголосив, що конкретні кроки щодо наближення України до членства в НАТО підуть на користь усьому Альянсу.

Вказано, що Байден висловив підтримку прогресу України у питанні здобуття членства в НАТО.

Що передувало: 2 квітня президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що розмова перших осіб тривала близько 50 хвилин. Єрмак назвав її "хорошою".

Співрозмовник "Української правди" в дипломатичних колах також підтвердив, що розмова президентів не була буденною, а питання, які обговорювались були важливими для обох держав. 

Пресслужба Білого дому за підсумками розмови повідомила, що Байден підкреслив прихильність своєї адміністрації пожвавленню стратегічного партнерства між країнами на підтримку плану Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування