У Газі заявили про 42 загиблих від нової атаки Ізраїлю

Неділя, 16 травня 2021, 16:58
У Газі заявили про 42 загиблих від нової атаки Ізраїлю

Внаслідок ізраїльських авіаударів по місту Газа у неділю загинуло щонайменше 42 людини, в тому числі 16 жінок і 10 дітей.

Джерело: AP з посиланням на міністерство охорони здоров'я Гази, Армія оборони Ізраїлю, ВВС

Деталі: За словами медиків Гази, у неділю ізраїльські авіаудари зруйнували три будівлі і вбили щонайменше 42 людини. Це найбільш смертоносний одиничний напад з тих пір, як майже тиждень тому почалися запеклі бої між Ізраїлем і ХАМАС на цій території.

Міністерство охорони здоров'я Гази заявило, що серед убитих були 16 жінок і 10 дітей, ще 50 осіб отримали поранення внаслідок атаки.

Пізніше Ізраїль заявив, що атакував систему тунелів ХАМАС, яка звалилася, в результаті чого були зруйновані житлові будинки.

Раніше ізраїльські військові заявили, що зруйнували будинок головного лідера ХАМАС в Газі Яхіе Сінвара в ході окремого удару по південному місту Хан-Юніс. Це був третій подібний напад за останні два дні на будинки високопоставлених лідерів ХАМАС.

У той же час, Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що в неділю завдала ударів по військових об'єктах у розвідувальному штабі ХАМАС на півночі Гази, завдавши значної шкоди центральній інфраструктурі організації. Також було завдано удару по складу зі зброєю, розташованому в будинку бойовика ХАМАС у центральній частині Гази, і по складу зброї ХАМАС у південній частині Гази.

Ізраїльські військові заявляють, що під час останнього конфлікту з ХАМАС Ізраїль зазнав рекордних ракетних обстрілів на своїй території.

Генерал-майор Орі Гордін повідомив журналістам, що з понеділка ХАМАС випустив близько 3000 ракет по Ізраїлю. За його словами, кількість ракетних запусків перевищила попередні атаки з Гази, а також під час війни 2006 року з Хезболлою в Лівані.

Організація ісламського співробітництва, що складається з 57 країн, почала в неділю екстрене засідання з приводу запеклих боїв між Ізраїлем і ХАМАС у секторі Газа.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...