СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ, яку організував її ексспівробітник

Четвер, 22 липня 2021, 11:05
СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ, яку організував її ексспівробітник

Співробітники контррозвідки, внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Херсонської області.

Джерело: СБУ

Деталі: Вказано, що організував мережу колишній співробітник регіонального управління СБУ, який звільнився зі служби у 2014 році. За даними спецслужби, під час виїзду до Російської Федерації чоловіка завербували співробітники ФСБ РФ.

 

На виконання завдань російської спецслужби, резидент створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, до якої залучив широке коло посадовців. Серед них: співробітник СБУ в Херсонській області; працівник місцевої прокуратури; співробітник поліції; посадовець Державної служби з надзвичайних ситуацій; - колишній посадовець облдержадміністрації.

СБУ зазначає, що їй відомий також московсий куратор мережі. Це кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король, який спеціалізується на Україні. У 2015-2016 роках він перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним "Мангуст".

Оперативники та слідчі СБУ задокументували численні факти збору та передачі інформації через заздалегідь відпрацьовані ФСБ РФ закриті канали електронного зв’язку.

Російську спецслужбу цікавила інформація з обмеженим доступом, яка стосувалася діяльності та особового складу регіонального управління СБУ, дані про регіональні правоохоронні структури, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.

За передану інформацію резидент отримував від російської спецслужби щомісячну грошову винагороду.

За результатами обшуків у затриманих правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з представниками ФСБ РФ, російську символіку, а також значні грошові кошти в іноземній валюті: долари США, Євро та російські рублі (сума не вказується –ред.)

Наразі резидента ФСБ РФ та його агента з числа співробітників СБУ затримали. Їм оголошено  про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 "державна зрада" КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Стосовно інших членів мережі тривають невідкладні слідчі дії, за результатами яких будуть прийняті відповідні процесуальні рішення, зазначають в СБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
15:14
відеоНа Київщині через пожежу загинула жінка і дитина, ще двох дітей — врятували
Усі новини...