Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

До США пускатимуть тільки щеплених, але не "Спутником V"

Субота, 16 жовтня 2021, 17:53
До США пускатимуть тільки щеплених, але не Спутником V
Паспорт вакцинації, фото Getty Images

Влада США з 8 листопада відкриває в’їзд для іноземців, повністю щеплених вакцинами, схваленими регулятором США чи ВООЗ.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на The New York Times.

Деталі: Іноземні мандрівники, повністю вакциновані від коронавірусу, яким був заборонений в'їзд до Сполучених Штатів під час пандемії, зможуть в'їхати в країну з 8 листопада.

Це стосується мандрівників, які перетинають сухопутні кордони і прилітають в міжнародні аеропорти країни.

Центри з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) вважають повністю щепленими людей після отримання другої дози вакцини Pfizer або Moderna, або через два тижні після отримання одноразової дози вакцини Johnson&Johnson.

За даними CDC, ті, хто отримав вакцини, схвалені для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я, такі як вакцина AstraZeneca, також вважаються повністю щепленими. Це ж стосується і щеплених китайськими препаратами Sinovac и Sinopharm.

Оскільки російська вакцина "Спутник V" не входить у екстрений список ВООЗ, зняття обмежень не стосуватиметься людей, які зробили ін'єкції цього препарату.

Невакцинованим іноземцям буде заборонений в'їзд в Сполучені Штати, хоча представник Білого дому заявив, що будуть деякі винятки, в тому числі для маленьких дітей.

Іноземцям, які планують вилетіти в Сполучені Штати, необхідно буде довести наявність вакцинації перед посадкою і надати негативний результат тесту на коронавірус протягом трьох днів після в'їзду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування