Мінцифри планує додати в "Дію" нові ковід-документи

Вівторок, 5 жовтня 2021, 14:29
Мінцифри планує додати в Дію нові ковід-документи
Фото з Facebook-сторінки додатку «Дія»

Міністерство цифрової трансформації планує запровадити у мобільному застосунку "Дія" ще два види електронних документів щодо COVID-19 – сертифікат про результати ПЛР-тестування та сертифікат про те, що громадянин перехворів і одужав від коронавірусу.

Джерело: "Укрінформ" із посиланням на заяву першого заступника міністра цифрової трансформації Олексія Вискуба на брифінгу у вівторок

Пряма мова: "Наразі спільно з МОЗ ми вже поступово тестуємо цифрові ковід-сертифікати для ПЛР-тестування, тобто такий сертифікат також з'явиться у "Дії". І також фактично розпочинаємо тестування ковід-сертифікатів для тих, хто перехворів і одужав від коронавірусу, і такі сертифікати також з'являться у "Дії".

Деталі: Заступник очільника Мінцифри виключив можливість масового внесення неправдивих відомостей про вакцинацію від коронавірусу до відповідних електронних баз даних.

Також він сказав, що нині дуже багато країн ЄС використовують ці ковід-сертифікати не лише при перетині кордону, а також усередині країн - при відвідуванні музеїв і навіть кафе і ресторанів.

"І цілком імовірно, що в нашому найближчому майбутньому також будуть запроваджені подібні правила, і до цього потрібно бути готовими", - зазначив заступник міністра.

Передісторія:

  • Наприкінці червня Мінцифри повідомило про початок бета-тестування "ковідних сертифікатів" у додатку "Дія" з 1 липня (для iOS).
  • У серпні цього року міністерство запустило тестування ковід-сертифікатів у "Дії" для пристроїв на Android.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування