Арестович попросить держохорону для Бутусова, підозрюючи план ліквідації

Понеділок, 29 листопада 2021, 10:08

Речник ТКГ щодо Донбасу та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова можуть убити, тому проситиме надати журналісту державну охорону.

Джерело: пост Арестовича у Facebook

Деталі: На думку Арестовича, Бутусов "не цілком адекватний", тому що "ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни" на пресконференції.

Радник Андрія Єрмака впевнений, що Бутусов уже не журналіст, а "чорний пропагандист", якого "дуже якісно накачують психологічно", що показала і "історія з пострілом", за фактом якого завели кримінальну справу.

Пряма мова: "Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе. Такими темпами йому залишається дуже недовго – рахунок пішов на дні, максимум – тижні.

Його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це за планом стане сигналом до початку масових заворушень – зі щирим обуренням громадян.

І все це на тлі концентрації російських військ на кордоні. Ясний сценарій? Ідеальне поле гри для Росії. Внутрішні протести – політична криза – атакуй на здоров'я.

Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати".

Деталі: Арестович зазначив, що він спеціально "озвучив це як можливий сценарій", щоб "режисерам цього дійства" було важче його реалізовувати.

При цьому він заявив, що Бутусов формально "більше не може вважатися журналістом з погляду професійної етики" – і комісія з журналістської етики мала б дати оцінку його діям.

Арестович упевнений: "Якщо журналіст сфотографувався зі зброєю або у формі з нашивкою – він прийняв бік і більше не може бути журналістом і висвітлювати події у конфлікті".

Передісторія: 

  • 26 листопада під час зустрічі президента Володимира Зеленського із журналістами Юрій Бутусов говорив із президентом із викликом, між ними сталася сварка. Зеленський назвав Бутусова людиною, котра працювала на Ігоря Коломойського й образилася, що не отримала посади у Міноборони, а також звинуватив його у смертях бійців через публікацію про застосування дрона на Донбасі  Бутусов відповів, що Зеленський перекладає відповідальність на інших.
  • Згодом Бутусов заявив, що мав би "дати по морді" Зеленському, але його зупинила повага до статусу президента.
  • 28 листопада Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження за фактом публікації Юрієм Бутусовим відео з пострілами з гаубиці, опубліковане 27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів.