СБУ заявила про викриття іноземного ворожого агента, який планував теракти в Одесі

Понеділок, 10 січня 2022, 15:39
СБУ заявила про викриття іноземного ворожого агента, який планував теракти в Одесі
фото СБУ

Силовики затримали і повідомили про підозру в тероризмі громадянину Молдови, який спланував диверсії на території України.

Джерело: Служба безпеки України, прокуратура Одещини

Дослівно прокуратура: "Повідомлено про підозру 47-річному громадянину Республіки Молдова у вчиненні терористичного акту, за попередньою змовою групою осіб".

Реклама:

Дослівно СБУ: Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів.

…російські спецслужби хотіли провести інформаційно-психологічні спецоперації в контексті нібито "наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення".

Деталі: За даними прокуратури, "з вересня 2021 року іноземець планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти".

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією СБУ, іноземець періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки, вказують в спецслужбі.

За даними слідства, іноземець зокрема організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, та акт вандалізму стосовно пам’ятного знаку "героям Небесної Сотні" у сквері біля Одеської обласної державної адміністрації на проспекті Шевченка.

Наступними об’єктами посягання ворожого агента, за інформацією СБУ, мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області.

Співробітники СБУ затримали організатора під час його зустрічі із виконавцем. Зловмисник ставив нове завдання щодо підпалу військової техніки та передав гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ.

Вказано, що фігуранту вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стосовно "виконавця" прократура пише, що до вчинення злочинів підозрюваний іноземець "залучив свого знайомого громадянина України". СБУ про його долю не згадує, зазначивши лише, що "тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...