Новий голова ОБСЄ перший візит на посаді здійснить на Донбас

Четвер, 13 січня 2022, 14:35
Новий голова ОБСЄ перший візит на посаді здійснить на Донбас
голова ОБСЄ Збігнєв Рау, фото Getty Images

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що відвідає Україну, зокрема східну частину країни, і це буде його перша поїздка в ролі голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Про це він заявив на пресконференції з нагоди початку головування, повідомляє "Європейська правда".

"Я збираюся здійснити перший візит як голова ОБСЄ до України, безумовно я відвідаю східну частину країни для того, щоб з'ясувати на місці, яка там ситуація", - сказав Рау.

Реклама:

За його словами, пріоритетним питанням для польського головування в ОБСЄ є стан мирних жителів у районах збройних конфліктів. "Це буде дуже важливою частиною моєї уваги під час візиту до України", - додав Рау.

Раніше польський міністр заявив, що ризик виникнення війни в Європі на сьогодні значно вищий, ніж будь-коли за останні 30 років.

Нагадаємо, держави НАТО на засіданні 12 січня в Брюсселі відмовили Росії у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному фланзі.

ВІДЕО ДНЯ

Детально про підсумки зустрічі у Брюсселі дивіться на Youtube-каналі "Європейської правди" - Росія-НАТО: аналіз переговорів про Україну та безпеку у Європі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування