Став відомий можливий план захоплення Києва

П'ятниця, 25 лютого 2022, 03:41
Став відомий можливий план захоплення Києва
Київ, фото: Getty Images

Спецслужби повідомили про подальші плани російських загарбників, які мають на меті "взяти під контроль" столицю України.

Джерело: джерело у контррозвідці СБУ, ZN.UA

Деталі: За оперативним задумом РФ, силами до 2 тисяч спецназівців планується захопити аеропорт в Києві (один із двох – ред.) і засоби управління авіарухом, зазначену кількість військовослужбовців забезпечить прибуття основної групи сил в кількості до 10 тис. десантників літаками Іл-76 разом із легкою броньованою технікою і штатним озброєнням повітрянодесантних військ (БТР, Нона, автомобілі).

Реклама:

Управління десантною операцією здійснюватиметься з бортів літаків А-50, які перебуватимуть в повітряному просторі Білорусі та РФ.

Перша частина десанту може прибути із Білорусі на гелікоптерах чи легких літаках.

В цей же час диверсійні групи, які вже знаходяться на території України, мають вчинити диверсії на електромережах і підстанціях, щоб відключити значну частину міста від електромережі та зв’язку, чим викликати паніку серед населення.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією джерела, окремі групи провокаторів організують підпали та акти мародерства, щоб ще більше посіяти паніку і зосередити увагу правоохоронних органів саме на стабілізації ситуації з громадською безпекою, а не на пошуку диверсантів та шпіонів.

В цей час відбуватиметься масована кібератака на органи влади та інші життєво важливі сайти в Україні.

Перед цим відбуватиметься активізація на фронті, можливі провокації по всій лінії кордону з Україною, що змусить військово-політичне керівництво вивезти основну частину боєздатних військ на лінію оборони, тому в Києві перебуватиме незначна кількість саме військ.

Задача десанту – блокувати Київ, комунікації, канали управління військами, захопити/підірвати арсенали, максимально посіяти паніку, створити умови для панічного виходу із Києва "неконтрольованих колон біженців", які блокуватимуть магістралі/дороги, що утруднене пересування військ, у т.ч. правоохоронних органів дорогами Києва.

Далі, за словами джерела, планується захопити і контролювати  основні органи влади – ОП, Генеральний штаб, Кабмін, Верховну Раду та утримувати їх до прибуття основних сил.

На проведення десантної операції дається доба, початок – по мірі готовності, пізно ввечері або вночі.

Дата проведення операції – невідома, очікується в найближчі дні, в залежності від погоди, розвитку політичної ситуації в світі та переговорних процесів.

Бажаним результатом є захопити керівництво держави (не уточнюється, кого саме) і змусити підписати мирну угоду на російських умовах під шантажем та можливістю загибелі великої кількості цивільного населення.

Навіть якщо частина керівництва держави буде евакуйована, хто не-будь із проросійських політиків зможе взяти "на себе відповідальність" і підписати документи, мотивуючи це "втечею" політичного керівництва із Києва.

Як результат, Україна може бути розділена на дві частини – за принципом Західної та Східної Німеччини ( чи Пн. і Пд. Кореї). При цьому, РФ визнає легітимною ту частину України, яка підпише ці угоди і буде лояльна до РФ.

Як зазначає джерело, принцип дії загарбників: "хто контролює столицю – той контролює державу".

"Але плани Путіна відомі, та українські військові готові дати йому відсіч", – зазначають у спецслужбі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування