Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японія спростила в'їзд для біженців з України

Середа, 16 березня 2022, 08:11
 Японія спростила в'їзд для біженців з України
Токіо. Фото pixabay.com

Японський уряд спростив в'їзд для українців, які рятуються від російської війни – тепер кордон відкритий, навіть якщо вони не мають поручителів у вигляді родичів або знайомих.

Джерело: Japan Today

Дослівно видання: "Уряд планує розглядати кожен випадок окремо та видавати короткострокову візу для перебування у кожному конкретному випадку як виняток".

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що близько 1900 українців мають дозвіл на проживання в Японії. В'їзд переселенців із України спочатку вимагав, щоб поручителями виступали їхні родичі чи знайомі у Японії. На цій основі до 13 березня Японія прийняла 47 евакуйованих.

Тепер Японія буде відкрита і для тих, хто не має зв'язків у цій країні, враховуючи гуманітарну кризу, з якою зіткнулися мільйони українців через напад Росії на Україну.

За словами міністра юстиції Йосіхіса Фурукава, біженці також зможуть замінити свої 90-денні візи, які надаються при в'їзді до Японії, на річні, які дадуть їм законне право працювати.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • За оцінками Міжнародної організації з міграції, станом на 15 березня кількість українців, які виїхали з країни з початку повномасштабної війни, сягнула 3 млн осіб. З цих 3 млн, приблизно 1,4 млн осіб – діти, та близько 157 тисяч осіб – громадяни інших країн, які проживали в Україні. 
     

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: