Сумщина: ворог обстріляв Охтирку – є загиблі, тривають запеклі бої за Тростянець

Четвер, 24 березня 2022, 09:58
Сумщина: ворог обстріляв Охтирку – є загиблі, тривають запеклі бої за Тростянець
Фото ДСНС

Уночі 24 березня російські війська обстріляли ракетами житлові квартали міста Охтирка у Сумській області, у результаті чого загинули місцеві жителі.

Джерело: голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram, ДСНС у Telegram

Пряма мова Живицького: "Вночі ворожа російська армія ракетними ударами обстріляла Охтирку. Потрапляння у житловий сектор, багатоповерхівки. Є загиблі і постраждалі цивільні люди".

Реклама:

Деталі: У ДСНС повідомили, що в Охтирці з-під завалів пошкоджених житлових будинків рятувальники змогли вивільнити постраждалу жінку, також дістали тіло загиблої людини.

В інших населених пунктах Охтирщини, по яких ворог наносив авіаційні удари, рятувальники вивільнили з-під завалів 4 постраждалих людей. Триває гасіння пожеж у житлових будинках.

 
Фото ДСНС 

Голова ОВА також додав, що третю добу поспіль найгарячошою точкою області залишається місто Тростянець, де йдуть запеклі бої.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Живицького, окупанти розташували свою артилерію у Боромлянській громаді і звідти продовжують обстрілювати Тростянецьку громаду.  

Увечері 23 березня на одному з підприємств розпочалась велика пожежа, яка триває і досі – через постійні обстріли і бойові дії рятувальники не можуть доїхати на гасіння вогню.

Живицький додав, що у Тростянецькій громаді не працюють у повному обсязі ні комунальні служби, ні енергетики – громада досі залишається без світла.

Також тривають обстріли населених пунктів Лебединської і Краснопільської громад, південної частини передмістя міста Суми.

Однак, попри все це, за словами голови ОВА, в області намагаються надавати гуманітарну допомогу, розвозять хліб, відновлюється робота ринків і частково транспорту (наприклад, у місті Ромни), довозять потрохи ліки і паливо.

Також Живицький додав, що Сумщина готується до посівної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування