Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти затримали журналістку на Запоріжжі й вивезли до Донецька

Вівторок, 29 березня 2022, 18:30
Окупанти затримали журналістку на Запоріжжі й вивезли до Донецька
Ірина Дубченко, фото з Facebook Томіленка

Російські військові затримали запорізьку журналістку Ірину Дубченко та відвезли до окупованого Донецька для "проведення слідчих дій".

Джерело: голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко з посиланням на сестру журналістки Олександру Дубченко

Деталі: Дубченко затримали 26 березня у Розівці Запорізької області та повезли до Донецька "для проведення слідчих дій у зв’язку з переховуванням та підтримкою українського військовослужбовця".

Реклама:

Пряма мова сестри: "Наші батьки поїхали 28 березня у Розівку, аби вивезти прикуту до ліжка бабусю та мою сестру, яка за нею доглядала і працювала там дистанційно журналісткою українських ЗМІ.

Батьки з’ясували, що Ірину забрали. Місцевий "комендант" спочатку сказав, що жінок не затримують, а потім визнав, що її арештували і тримають у Донецьку".

Більше деталей: Ключове звинувачення, яке окупанти пред’являють Ірині – це переховування вдома тяжкопораненого українського військовослужбовця.

ВІДЕО ДНЯ

У Ірини є малолітня дитина, якій наступного місяця буде 4 роки. За кілька тижнів до війни родина забрала дитину до Запоріжжя.

У Запорізькій обласній організації НСЖУ підтверджують, що Ірина Дубченко є відомою професійною журналісткою, співпрацювала з багатьма запорізькими і національними медіа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: