Медведєв заявив, що на іноземців не поширюється Женевська конвенція: "Підлягають денацифікації"

Середа, 20 квітня 2022, 02:17

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що на іноземців, які захищають Україну від російських загарбників, не поширюються Женевські конвенції. За його словами, їх потрібно "денацифікувати насамперед".

Джерело: Медведєв у Telegram

Дослівно: "Для нас найманці – ніякі не добровольці. Вони не є законними комбатантами, на них не поширюються Женевські конвенції.

Справжні добровольці - це французький полк "Нормандія - Неман", 1 і 2-а армії Війська польського, що брали участь разом з нами в Берлінській операції в 1945 році, 1-й Чехословацький армійський корпус, що бився пліч-о-пліч з Червоною армією в роки Великої Вітчизняно війни (Другої світової війни – ред.).

Тому іноземні найманці в Україні, які не здадуться нашим військам, разом із наставниками з бандерівців підлягають денацифікації насамперед. Їм доведеться сповна відповісти за свої дії. Звичайно, якщо залишаться живими".

Деталі: Медведєв, який мислить застарілими історичними наративами, стверджує, що іноземні легіонери прибули в Україну, щоб потім захопити владу.

Російському політику близька думка про "царя" і "трон", тому він припускає, що в 21 столітті іноземці в Україні можуть: "Запросто поставити на трон будь-яких ставлеників".

Він також заявив, що бійці іноземного легіону прибули в Україну через гроші.

Іноземців він називає "професійними вбивцями зі зламаною психікою" з усякими "нацистськими примочками".

При цьому Медведєв не згадав, що РФ намагалася перекинути в Україну бойовиків із Сирії, Лівії, Південної Осетії, найманців ПВК "Вагнер" і навіть "Хезболли".

Деяким терористам у РФ обіцяли до 1500 доларів за місяць війни в Україні.

Про точну кількість та наявність цих бойовиків на українських землях або "в" поки що інформації немає.

Україну допомагають захищати бійці з усього світу. Для іноземців сформували спеціальний Інтернаціональний легіон.

Також Україну боронить грузинський легіон, білоруський полк та навіть російський легіон "Свобода Росії".

Нагадаємо: 

  • Медведєв запропонував пускати до Росії лише тих іноземців, які здали біометричні дані.
  • Українська влада вважає Медведєва "політичним трупом", а Раду безпеки, де він обіймає посаду, органом, який ні на що не впливає.