Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США схвалив продаж Україні боєприпасів часів СРСР на $165 млн

Понеділок, 25 квітня 2022, 19:00

Державний департамент США схвалив продаж Україні боєприпасів епохи Варшавського договору та інших нестандартних боєприпасів на суму 165 мільйонів доларів, щоб допомогти в її обороні від Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Агентство співробітництва в галузі оборонної безпеки схвалило потенційний продаж і надіслало законодавче повідомлення Конгресу. Законодавці можуть блокувати продаж зброї, але навряд чи це зроблять через потужну підтримку України після вторгнення 24 лютого.

Реклама:

"Цей запропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів, покращуючи безпеку країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі", – сказав Держдепартамент, оголошуючи потенційний продаж у понеділок. .

Продаж відбувається на вимогу уряду України і включає в себе патрони для мінометів, автоматичних гранатометів та гаубиць.

Нагадаємо, Сполучені Штати оголосили про нову військову допомогу Україні в ході закритої таємної поїздки до Києва в неділю держсекретаря США і глави Пентагону.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: