Зведення Генштабу: На Херсонщині ЗСУ знищили 70 окупантів і склад з боєприпасами

Вівторок, 26 квітня 2022, 07:00

У районі Великої Олександрівки Херсонської області українські військові знищили склад з боєприпасами та вбили 70 росіян (точна кількість загиблих уточнюється).

Джерело: Генштаб ЗСУ

Деталі: Також підрозділи окупантів зазнали втрат в особовому складі в районі населених пунктів Новодмитрівка та  Білоусове.

Реклама:

На Донецькому і Таврійському напрямках росіяни переміщують пункти управління ближче до лінії бойового зіткнення. Противник здійснює вогневий вплив по позиціях наших військ із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення, так:

  • на Сєверодонецькому напрямку противник веде бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне;
  • на Попаснянському напрямку намагається оволодіти Попасною, тривають бої;
  • на Авдіївському напрямку ворог намагається вести наступ, успіху не має;
  • на Курахівському напрямку безуспішно здійснював наступ у напрямку Новомихайлівки та Мар’їнки;
  • на Запорізькому напрямку противник веде наступальні бойові дії в напрямку Трудолюбівки, тривають бої.

Ворог здійснює масований вогневий вплив та блокує наших підрозділів в районі заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не було, ворог активних дій не проводив. Визначені підрозділи білоруських військ  прикривають ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

ВІДЕО ДНЯ

На Сіверському напрямку ознак формування противником ударного угруповання для відновлення наступальних дій не виявлено. У суміжних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей ворог посилив охорону кордону та пунктів пропуску, проводить інженерне обладнання позицій. Російські окупанти в прикордонних районах посилили протидиверсійні заходи.

На Слобожанському напрямку противник посилює угруповання військ, продовжує частково  блокувати Харків та здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

Загарбники намагаються проводити наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Тривають бойові дії.

На Південнобузькому напрямку противник, по всій лінії зіткнення, здійснював поодинокі обстріли наших підрозділів. Фіксується розвідувальна активність у районі адміністративного кордону Миколаївської області.

Російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення на тимчасово зайнятих територіях України.

Підрозділи збройних сил російської федерації намагаються здійснювати повітряну розвідку над територією Одеської області. Зазнають втрат.

ЗСУ уразили  десять повітряних цілей: три літаки, чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня та три крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської областей  відбили шість атак ворога, знищено чотири танки, п’ять  артилерійських систем, тринадцять одиниць броньованої техніки, п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, два паливозаправника та одну зенітну установку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News