Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС розкритикували зміни до е-декларування: Це крок назад

П'ятниця, 24 березня 2017, 23:01
У ЄС розкритикували зміни до е-декларування: Це крок назад

Комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Ган критикує внесення змін до закону про е-декларування.

Про це він заявив під час зустрічі із віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе в Брюсселі.

Як зазначає Європейська правда, заява комісара звучить саме у формі вимоги, а не прохання до української влади. 

Реклама:

"Е-декларації мають на меті боротьбу з корупцією у публічній адміністрації - а не протидію роботі громадянського суспільства.  Зміни до закону про електронне декларування (ухвалені ВР 23 березня - ЄП) є кроком назад (у цій боротьбі), а не кроком вперед, і мають бути переглянуті", - йдеться в заяві комісара.

 

Як повідомлялося, у четвер, 23 березня, Рада ухвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців-контрактників та мобілізованих бійців від обов'язку заповнювати електронні декларації.

Однак частина депутатів виступила проти закону і спробувала скасувати його. За словами голови антикорупційного комітету Ради Єгора Соболєва, під час ухвалення змін до е-декларування в закон з голосу було внесено багато правок, які зробили норму суперечливою. Зокрема, зазначив він, закон зобов'язує подавати електронні декларації не тільки чиновників, а й громадські організації і усіх, хто пов'язаний з ними.

ВІДЕО ДНЯ

24 березня парламент поставив на голосування постанову про скасування суперечливого закону, але відповідне рішення не набрало достатньої кількості голосів.

Посольства Великої Британії та США вже заявили, що цей закон - "серйозний крок назад" для України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування