Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Супутник показав, як ЗСУ атакують російський корабель біля Зміїного

П'ятниця, 13 травня 2022, 07:48
Супутник показав, як ЗСУ атакують російський корабель біля Зміїного
фото: Maxar

Супутниковий знімок від Maxar Technology показав, як українські військові атакують ракетою російський корабель біля острова Зміїний.

Джерело: CNN

Деталі: Видання зазначає, що два клуби диму було видно біля російського десантного корабля класу Serna в Чорному морі, ідентифікованого Maxar.

Реклама:

Судно, схоже, робить різкий поворот, і ракета потрапляє у воду.

Поблизу острова поруч із іншим затонулим судном видно баржу з важким краном, яке Maxar також ідентифікував як десантний корабель класу Serna.

 

Як корабель затонув, невідомо, але в неділю речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що затонув десантний катер, а також два патрульні катери класу Raptor.

ВІДЕО ДНЯ
 

Братчук також заявив, що українські військові знищили російський гелікоптер на острові. Південне оперативне командування Збройних сил України оприлюднило відео, на якому видно, як у неділю ракетою знищено гелікоптер.

CNN повідомляє, що протягом останніх тижнів українці неодноразово і успішно знищували російські війська і техніку на острові.

Братчук заявив у четвер, що російський корабель підтримки "Всеволод Бобров" горить і його буксирують до Севастополя з району острова Зміїний. Проте цього корабля не видно на знімку.

"Поки що Росія не підтвердила втрату жодного із згаданих кораблів", – вказує видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування