Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чехія змінює правила розміщення українських біженців

Четвер, 19 травня 2022, 00:50

Чеський уряд презентував зміни до Lex Ukraine - закону про проживання у Чехії біженців з України.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням Dennik, пакет змін презентував на прес-конференції віце-прем'єр та міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

Зокрема, поправки забороняють надавати  тимчасовий захист громадянам Європейського Союзу. Ця норма стосується українських ромів, значна частина яких мають угорське громадянство, які прибули у Чехію через вищі соціальні виплати.

Реклама:

Також запропоновані чеським урядом зміни  збільшують термін розгляду заяви про тимчасовий захист до 60 днів, але одночасно скорочують  час для повідомлення біженцем про зміну місця проживання з 15 до 3 днів.

Поправка також передбачає скорочення терміну надання безкоштовного медичного страхування біженцям у віці від 18 до 65 років до 180 днів.

Також держава не буде виплачувати гуманітарну допомогу у випадках, якщо біженці мають житло, де їм безкоштовно надають харчування та інші зручності.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, раніше у уряді Чехії заявляли, що планують продовжити режим надзвичайного стану, запровадженого через наплив біженців з України, ще на місяць - до кінця червня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...