Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посольство США показало Байдена у вигляді українського козака, що пише листа "султану"

Субота, 21 травня 2022, 22:13
Посольство США показало Байдена у вигляді українського козака, що пише листа султану
Джо Байден, фото Getty Images

Амбасада Сполучених Штатів проілюструвала погодження акту про додаткову підтримку України версією картини українського художника Іллі Рєпіна, в якій Джо Байден показаний писарем серед козаків, що пишуть султану відповідь на його ультиматум.

Джерело: посольство США в Україні у Твітері

Деталі: Президент США Джо Байден у суботу підписав закон про виділення пакету підтримки Україні обсягом 40 млрд доларів.

Реклама:

Посольство США з цієї нагоди опублікувало рімейк відомої картини "Запороожці пишуть листа турецькому султанові", в якому серед українських козаків присутній американський президент – саме він своїм підписом візує відповідь "султану" Володимиру Путіну на російські ультиматуми й зазіхання на українські території. 

 

Дослівно Посольство США: "Художня візуалізація Джо Байдена, який підписує двопартійний акт про додаткову підтримку України".

Довідково: Сюжетом картини "Запороожці пишуть листа турецькому султанові" став відомий Лист запорожців турецькому султанові, написаний 1676 року як відповідь запорозьких козаків на вимогу османського султана Мегмеда IV здатися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування