Фінляндія за статус кандидата на членство в ЄС для України, але не особливі умови вступу

П'ятниця, 27 травня 2022, 11:54

Прем’єрка Фінляндії Санна Марін зазначила, що Гельсінкі підтримує надання Україні статусу кандидата на членство у ЄС, але не вважає за можливе зробити для неї виняток з критеріїв, за якими Євросоюз приймає нових членів. 

Як повідомляє Helsingin Sanomat, про це вона сказала в інтерв’ю фінським ЗМІ після візиту до Києва, пише "Європейська правда".

Санна Марін під час поїздки зазначила, що Україна належить до європейської родини, Фінляндія підтримує її на шляху до ЄС.

Реклама:

В інтерв’ю Yle прем’єрка конкретизувала позицію, зазначивши, що Фінляндія підтримує надання Україні статусу кандидата, але без "прискореного вступу". 

"Я не бачу, як ми могли би зробити виняток – у тому сенсі, що країна має відповідати певним критеріям. Я відкрита до того, щоб надати Україні статус кандидата… Але те, що країна його отримала, не означає, що вона вже завтра стане членом ЄС. Для досягнення членства потрібно зробити чималу роботу", ­– зауважила вона, додавши, що на зустрічах у Києві обговорювала, як було би можливо поєднати повоєнну відбудову України та "домашню роботу" для руху до ЄС. 

Читайте також: Питання на сотні мільярдів: як ЄС планує відновити та модернізувати Україну.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування