Подаровані Литвою бронетранспортери М113 вже на передовій

Четвер, 16 червня 2022, 10:56

Передані Литвою бронетранспортери М113 вже в Україні та починають залучатися для потреб військових.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас.

"M113 вже дісталися до поля бою в Україні і будуть захищати життя українських військових", ­– написав він у своєму Twitter.

Реклама:

Як повідомляє Міноборони Литви, загальні обсяги наданої Литвою допомоги для України досягли 115 млн євро.

Серед останніх передали 10 вантажівок і 10 позашляховиків для розмінувальних робіт. Раніше Литва передала ПЗРК Stinger, протитанкову зброю, засоби захисту для віськових, 120-мм міномети, стрілецьку зброю та боєприпаси, прилади нічного бачення, дрони і засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, радари для спостереження. Також литовці з ініціативи журналіста, погодженої з Міноборони, зібрали понад 5 млн євро на купівлю "Байрактара" для України. 

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, 15 червня відбулася третя зустріч у форматі "Рамштайн" щодо допомоги Україні зброєю. США цього дня анонсували новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів. У ньому передбачені у тому числі боєприпаси для реактивних систем залпового вогню і протикорабельні ракети Harpoon.

Словаччина вирішила передати Україні бойові гелікоптери і боєприпаси до РСЗВ "Град", а Канада, Польща та Нідерланди – нові одиниці артилерії.

Німеччина підтвердила передання трьох своїх РСЗВ MARS-II. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування