Суд Чехії заблокував екстрадицію в Україну росіянина, який сприяв анексії Криму

Четвер, 23 червня 2022, 18:25

Вищий суд Праги в четвер заблокував екстрадицію до України громадянина Росії Александра Франчетті, якого підозрюють у сприянні анексії Криму, через нинішнє вторгнення Росії.

Про це у коментарі ČTK повідомив речник суду Адам Веніг, пише "Європейська правда".

Суд ухвалив, що екстрадиція Франчетті до України наразі неможлива "з огляду на ситуацію з війною в Україні та особисті обставини" затриманого.

Реклама:

"Існує реальна загроза порушення його прав, гарантованих міжнародними угодами з прав людини, та основоположних свобод, яка наразі не може бути зменшена чи усунена запевненями української сторони", – додав Веніг.

Судді також вирішили, що по прибутті в Україну Франчетті може зазнати такого, що принижує людську гідність, ставлення через своє громадянство і зокрема сприяння російським окупантам.

Нагадаємо, Франчетті був затриманий минулого року чеськими правоохоронними органами в аеропорту Праги за запитом українських правоохоронців. 

В Україні Франчетті підозрюється в участі у незаконних діях, що призвели до окупації Криму Росією.

ВІДЕО ДНЯ

За кілька днів до початку російської операції з анексії півострова він очолював угруповання "Північний вітер", яке відповідало за охорону ліній електропередачі, газопроводу, а також виявлення якихось "екстремістських груп".

Сам Франчетті розповідав, що це угруповання взаємодіяло з командуванням Військово-морського флоту РФ.

У лютому Празький міський суд ухвалив рішення про можливість видачі Україні Франчетті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...