Мельник заявив прем'єру Саксонії, що на нього більше не чекають в Україні

Неділя, 28 серпня 2022, 12:38

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив про скасування запрошення відвідати Україну земельному прем’єру Саксонії Міхаелю Кречмеру після його закликів добиватися перемир’я у війні РФ проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у своєму Twitter, реагуючи на заяви Кречмера у ЗМІ.

У програмі ZDF минулого тижня прем’єр Саксонії висловив думку, що "війну треба заморозити, що потрібне перемир’я і переговори для припинення війни", і, мовляв, у публічному дискурсі надто мало говорять про це.

Реклама:

Він назвав вторгнення Росії в Україну жахливим злочином та сказав, що цілком погоджується з думкою, що Росія не має виграти цю війну, але й не можна намагатись вирішити результат війни на полі бою, "тому що це може мати надто погані наслідки для всіх нас", і потрібно використовувати дипломатичні механізми, "навіть коли у вас цілковито різні позиції і ви вороги".

"Вашою абсурдною риторикою про замороження війни ви підігруєте Путіну і підживлюєте російську агресію. Я запрошував вас в Україну. Тепер це запрошення скасовано. Ваш візит небажаний. Крапка", - відреагував Мельник. 

Раніше посол гостро відповів політикам лівого крила правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини, які закликали припинити допомагати Україні зброєю і підштовхнути її до переговорів.

ВІДЕО ДНЯ

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк запропонував приїхати до Бучі всім тим, хто закликає німецький уряд припинити допомагати Україні, та спробувати пояснити це родинам закатованих.

Водночас депутат Бундестагу від "Зелених" днями вийшов з позицією, що додаткові поставки зброї Україні здатні прискорити завершення війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News