Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти Маріуполя демонтували пам'ятник жертвам голодомору

Середа, 19 жовтня 2022, 12:41
Окупанти Маріуполя демонтували пам'ятник жертвам голодомору
Пам'ятник жертвам голодомору та політичних репресій у Маріуполі. Фото з google.maps

Російські окупанти вранці 19 жовтня демонтували меморіал жертвам голодомору, встановлений у 2004 році в центрі Маріуполя.

Джерело: російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Деталі: Повідомляється, що пам'ятник демонтували за допомогою автокрана. Окупанти заявили, що граніт перероблять на будматеріали.

Реклама:

Пособниця окупантів, представниця центрального штабу громадської організації "Молода Республіка" Євгенія Кротова заявила, що окупанти не воюють із пам'ятниками, а прибирають символ "дезінформації на державному рівні".

Поплічник російських загарбників, завідувач кафедри Донецького національного університету, кандидат історичних наук Артем Бобровський стверджує, що голодомору в Україні не було.

За його словами, найбільше постраждала від голоду 1932-33 років зовсім не Україна і не Донбас, а Казахстан, Поволжя і Північний Кавказ. 

ВІДЕО ДНЯ

Викладачка Приазовського державного технічного університету Ольга Шмачкова заявила, що жителям Маріуполя "не варто ятрити душі нагадуваннями про трагедії минулого".

Для довідки: Пам'ятний знак жертвам голодомору встановили в 2004 році в невеликому сквері на вулиці Університетській неподалік від Драмтеатру, який знищили окупанти.

На невисокому, розділеному на дві частини прямокутному постаменті з чорного і червоного граніту зображене перетягнуте стрічкою колосся і колючий дріт – символ ГУЛАГу.

Монумент встановили в пам'ять про жертв голодомору і політичних репресій радянського тоталітарного режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...