Україна очікує 2,5 млрд євро макрофіну від ЄС у листопаді та 0,5 млрд у грудні

Четвер, 27 жовтня 2022, 16:25

Україна очікує надходження наступного траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу розміром 2,5 млрд євро у листопаді цього року.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко агентству "Інтерфакс-Україна", пише "Європейська правда".

"Ми з макрофінансової допомоги, яку підписали на 9 млрд, отримали 3 млрд. Наразі очікуємо 2,5 млрд у листопаді та 0,5 млрд – у грудні", – сказав глава Мінфіну.

Реклама:

За його словами, щодо ще 3 млрд євро тривають внутрішні дебати в ЄС, в якій формі їх надати.

"Ми, звичайно, говоримо, що нам вони потрібні", - пояснив позицію України щодо зазначених останніх 3 млрд євро макрофіндопомоги Марченко.

Оновлені терміни надходження наступних траншів макрофіндопомоги ЄС підтвердив 26 жовтня генеральний директор бюджетного департаменту Єврокомісії Герт-Ян Купман.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, у Єврокомісії вже заплановано фінансування України на наступний рік згідно із заявленими президенткою Урсулою фон дер Ляєн орієнтирами: по 1,5 млрд євро щомісяця та 18 млрд загалом на рік, що покрило б майже 50% фінансових потреб України, про які оголосив Мінфін.

Нагадаємо, на саміті у жовтні лідери ЄС досягли принципової згоди щодо виділення Україні наступного року регулярної щомісячної допомоги у розмірі 1,5 млрд євро та доручили міністрам фінансів розробити механізм для виплати цих коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...