Нелегальна міграція в ЄС зросла до рекордного з 2016 року рівня

Понеділок, 14 листопада 2022, 21:32

За десять місяців 2022 року в Європейському Союзі, за попередніми підрахунками, було виявлено 275,5 тисячі нелегальних перетинів зовнішнього кордону, що на 73% більше проти аналогічного періоду 2021-го і є найвищим показником з 2016-го.

Як пише "Європейська правда", про це свідчать дані агентства ЄС із питань захисту зовнішніх кордонів Frontex, опубліковані в понеділок.

Лише в жовтні 2022 року держави-члени ЄС зафіксували близько 36,5 тисячі нелегальних перетинів зовнішнього кордону – це на 47% більше, ніж того ж місяця торік.

Реклама:

Найактивнішим маршрутом нелегальної міграції в Євросоюз залишається західнобалканський: у жовтні там було виявлено понад 22,3 тисячі нелегальних мігрантів – або майже втричі більше, ніж рік тому. Цього року в регіоні Західних Балкан зареєстровано найбільшу кількість затримань з моменту піку міграційної кризи в 2015 році, додає Frontex.

"Висока кількість перетинів кордону може бути пов'язана з повторними спробами перетнути кордон мігрантами, які вже перебувають на Західних Балканах, а також особами, які зловживають безвізовим режимом в'їзду в регіон. Деякі мігранти використовують безвізовий режим для подорожей через аеропорт Белграда, а потім прямують суходолом до зовнішніх кордонів ЄС", – кажуть в агенції.

 
FRONTEX

Що стосується протоки Ла-Манш, то там за перші десять місяців 2022 року кількість нелегальних мігрантів сягнула 62 323 людини – це на 70% більше, якщо порівняти з аналогічним періодом 2021 року.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомлялося, Британія і Франція в понеділок підписали оновлену угоду для протидії нелегальній міграції через Ла-Манш, що створює проблеми для обох країн і є загрозою для життя мігрантів, які наважуються на таку подорож.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...