Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через кордон до неіснуючих дітей у ЄС: на Волині викрили схему переправляння чоловіків

Середа, 16 листопада 2022, 15:32
Через кордон до неіснуючих дітей у ЄС: на Волині викрили схему переправляння чоловіків
фото СБУ

На Волині викрили схему переправлення військовозобов'язаних черед кордон через підробку документів, зокрема - про народження дітей.

Джерело: прокуратура Волинської області, Управління СБУ Волині

Деталі: Оперативники викрили трьох волинян, які за гроші пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави. Один із зловмисників перебував за кордоном та координував дії інших спільників, зазначають у спецслужбі.

Реклама:

Змовники виготовляли  різноманітні фіктивні документи: свідоцтва про народження неіснуючих дітей у країнах Євросоюзу, документи про навчання в іноземних вузах, довідки військово-лікарських комісій тощо.

Вартість своїх  "послуг" зловмисники оцінювали в  2-3 тис. дол.  Сума залежала від терміновості виїзду та комплекту підроблених документів.

Правоохоронці затримали одного із "клієнтів" ділків у пункті пропуску "Рава-Руська" Львівської митниці під час спроби перетину державного кордону України з підробленими документами.

ВІДЕО ДНЯ

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці  вилучили 27 печаток, бланки документів, обладнання для друку фіктивних документів, чорнові записи.

У межах кримінального провадження вже повідомлено про підозру одній із спільниць.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування