"Шантажисти поступились": ОП про повернення РФ до зернової угоди

Середа, 2 листопада 2022, 14:46
Шантажисти поступились: ОП про повернення РФ до зернової угоди
МИХАЙЛО ПОДОЛЯК. ФОТО: GETTY IMAGES

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що "російський шантажист" поступається тому, хто сильніший – це можна спостерігати на прикладі повернення РФ до зернової угоди за посередництва Туреччини.

Джерело: Подоляк в Twitter

Пряма мова: "Який урок із зернової "османської дипломатії" варто винести західним лідерам? Шантажист із російським корінням завжди поступається тим, хто сильніший та вміє чітко аргументувати непохитну позицію.

Реклама:

Шлях до "вмиротворення" агресора лежить лише через розумну демонстрацію сили". 

Що цьому передувало: 

  • Після удару по кораблях Чорноморського флоту в окупованому Севастополі 29 жовтня Росія заявила про призупинення своєї участі у зерновій ініціативі. 
  • В ООН після цього заявили, що домовленість все одно залишається чинною і інспектори організації продовжать перевірку суден. 
  • Наступного дня Путін почав натякати, що РФ готова повернутися до угоди, а 2 листопада Міністерство оборони РФ заявило, що відновлює реалізацію "зернової угоди", призупиненої після вибухів у Севастополі.
  • Постійний представник ООН у Спільному координаційному центрі у Стамбулі Амір Абдулла привітав повернення Москви до участі у "зерновій ініціативі".

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: