Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС може призупинити виділення частини коштів Угорщині - ЗМІ

Середа, 23 листопада 2022, 19:28

Європейська комісія може призупинити виділення частини коштів ЄС Угорщині, оскільки країна не змогла прийняти закони, спрямовані на боротьбу з корупцією і зміцнення верховенства права.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg із посиланням на джерела

Комісія бачить, що Угорщина досягла значного прогресу у вирішенні проблем, що викликають занепокоєння блоку, але деякі питання залишаються невирішеними, сказали співрозмовники видання.

Реклама:

Комісія все ще оцінює досягнутий прогрес, який визначить рівень утриманих коштів. Остаточне рішення про призупинення буде прийнято країнами-членами ЄС наступного місяця.

Угорщина повідомила комісію 19 листопада, що вона виконала всі свої зобов'язання по боротьбі з корупцією, заявив в середу прессекретар Міністерства юстиції Йожеф Дьордь Хорват.

Раніше депутати Європарламенту застерегли Єврокомісію від розблокування мільярдів євро для Угорщини, заявивши, що прем’єр-міністр Віктор Орбан порушує демократичні норми.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія готується затвердити виділення Угорщині коштів на загальну суму до 14,7 мільярдів євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: