Росія звинуватила Вірменію в зриві мирних переговорів з Азербайджаном

Четвер, 12 січня 2023, 12:44

Росія звинуватила свого союзника Вірменію в зриві мирних переговорів з Азербайджаном.

Це випливає з коментаря речниці МЗС РФ Марії Захарової, оприлюдненого у четвер на сайті російського відомства, повідомляє "Європейська правда".

За словами Захарової, рішення Вірменії скасувати зустріч у Москві, заплановану на грудень минулого року, завадило переговорам щодо мирної угоди.

Реклама:

"Саме вірменське керівництво в останній момент скасувало приїзд міністра закордонних справ Вірменії Мірзояна. Це завадило обговорити не лише мирний договір, а й інші нагальні питання вірмено-азербайджанської нормалізації, включаючи ситуацію навколо Лачинського коридору", - заявила Захарова.

Вона сказала, що "якщо вірменські партнери справді зацікавлені у вирішенні зазначених проблем у руслі комплексної реалізації тристоронніх домовленостей на найвищому рівні, то замість того, щоб займатися схоластикою, необхідно продовжити спільну роботу". 

"Російська пропозиція надати майданчик для вірмено-азербайджанських переговорів щодо мирного договору залишається чинною", - додала Захарова.

ВІДЕО ДНЯ

Ця заява ще раз показує, що відносини між Москвою та Єреваном загострилися в розпал війни Росії з Україною. Останнім часом Вірменія неодноразово зазначала, що не відчуває належної підтримки РФ в конфлікті з Азербайджаном.

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян в грудні розкритикував РФ через примус до поступок Азербайджану та приєднання до "Союзної держави".

Читайте також про те, чому Росія дозволила зробити холод зброєю проти Вірменії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News