Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ встановила кадировця, який керував каральними рейдами росіян на Луганщині

Середа, 18 січня 2023, 09:36
СБУ встановила кадировця, який керував каральними рейдами росіян на Луганщині
Ілюстративне фото З сбу

Служба безпеки України ідентифікувала кадировця, який очолив каральний підрозділ російських окупантів на Луганщині та катував жителів тимчасово окупованих територій.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: За інформацією слідства, чоловік керував одним із підрозділів швидкого реагування "Ахмат" Росгвардії у Чеченській республіці і приховував своє справжнє ім’я під позивним "Лобзик".

Реклама:

СБУ повідомляє, що під час окупації селища Макіївка Сватівського району окупант організовував викрадення і катування місцевих жителів. Таким чином загарбники намагались залякати людей і придушити рух опору в регіоні.

Дослівно: "Встановлено, що 12 квітня минулого року семеро кадировців під його керівництвом увірвалися до оселі місцевої мешканки під виглядом "зачистки" населеного пункту.

Під час "нальоту" зловмисники викрали з помешкання потерпілої мобільні телефони, побутову техніку і гроші, а саму жінку зв’язали та відвезли до приміщення селищної гімназії, де ворог облаштував катівню.

ВІДЕО ДНЯ

Там від неї вимагали "зізнань" у діяльності на користь українських військ. До потерпілої застосовували електрострум та били металопластиковою трубою. Потім кілька годин тримали прикутою кайданками до батареї.

Пізно увечері кадирівці відпустили потерпілу додому, але під загрозою вбивства вимагали надати їм персональну інформацію про жителів громади". 

 

Більше деталей: СБУ повідомляє, що жінці вдалося вибратися на підконтрольну українській владі територію.

Після звільнення населеного пункту правоохоронці зібрали беззаперечні докази вини ватажка угруповання та його підлеглих. За інформацією слідства, наразі кадировець перебуває у тимчасово окупованому Енергодарі, де командує ворожою групою "Ахмат-нефтепол".

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також віддання наказу про вчинення таких дій).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
21:55
Харків перейменував 2 станції метро та понад 360 топонімів
21:52
Bihus.Info з'ясували, чому двоє нардепів від "За майбутнє" близько року не відвідують засідання ВР
21:31
Уряд Чорногорії підтвердив плани запровадити 7-годинний робочий день
21:17
Німеччина передала Україні боєприпаси до IRIS-T і 10 БМП Marder
Усі новини...