Сійярто розповів, як говорив у Мінську про "мир" і розвиток співпраці

Вівторок, 14 лютого 2023, 08:38

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після візиту до Мінська повідомив, що Угорщина й Білорусь домовилися розвивати економічну співпрацю, та що він закликав до "якнайшвидшого досягнення миру".

Про це повідомляє 444.hu, пише "Європейська правда".

"На щастя, ще є сфери, які не обмежені санкціями проти Білорусі, і ми сьогодні домовилися розвивати нашу співпрацю… Зокрема, це сільське господарство і харчова промисловість, де вже є значний угорський експорт, а також фармацевтична промисловість - у наших компаній купують медикаменти на 60 млн доларів. Також для багатьох важливо, що ми сьогодні обмінялися транспортними дозволами, щоби зняти перешкоди для транспортних компаній з Білорусі та Угорщини, які доставляють товари між нашими країнами", - заявив Петер Сійярто на своїй сторінці у Facebook.

Реклама:

На брифінгу після зустрічей він також закликав до припинення вогню і переговорів між Росією і Україною.

"Зараз немає нічого важливішого, ніж порятунок людських життів… Під час нашої зустрічі у Мінську я кілька разів підкреслив, що ми, угорці, на боці миру", - зазначив Петер Сійярто, додавши, що просив білоруського колегу "зробити усе задля досягнення миру і проти продовження війни". 

Білоруське державне агентство БЕЛТА повідомляє, що під час візиту Угорщина і Білорусь підписали угоду про співпрацю на 2023 рік, у якій йдеться і про економічну співпрацю, заходи для стимулювання освітніх і культурних обмінів, а навесні планується засідання міжурядової комісії з торгово-економічної співпраці. 

ВІДЕО ДНЯ

Глава МЗС Білорусі Сєргєй Алєйник повідомив, що обговорювали також "сприяння міжпарламентському діалогу".

Він також заявив, що візит Петера Сійярто "стане сигналом для європейських партнерів щодо продовження діалогу з Білоруссю". 

Нагадаємо, перед візитом Сійярто сказав, що передчуває критику багатьох західних колег через його рішення їхати до Мінська, але вважає його правильним через необхідність підтримувати якісь канали комунікації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування