У драматичній серії пенальті "Шахтар" обіграв "Ренн" і вийшов в 1/8 фіналу Ліги Європи

П'ятниця, 24 лютого 2023, 00:27
У драматичній серії пенальті Шахтар обіграв Ренн і вийшов в 1/8 фіналу Ліги Європи
фото ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" зіграв матч-відповідь плей-оф раунду Ліги Європи проти "Ренна", під час якого у драматичній серії пенальті здобув перемогу і пройшов у наступний раунд.

Джерело: Суспільне

Деталі: Матч-відповідь проти "Ренна" донецька команда зіграла у Франції. У першій грі "гірники" у Польщі обіграли французький клуб з рахунком 2:1, тож для виходу далі мали щонайменше не програвати у другій грі.

Реклама:

До матчу у Франції "Шахтар" підходив з однією зміною у складі. Автора забитого м'яча Дмитра Криськіва на лівому фланзі атаки змінив Дмитро Топалов.

Поєдинок для "Шахтаря" розпочався з натиску від "Ренна". Французька команда намагалася зрівняти рахунок у протистоянні, однак у першому таймі їй це не вдалося. Натомість "Гірники" забили "Ренну": після подачі з кутового скидкою Артема Бондаренка скористався форвард Лассіна Траоре. Однак згодом гол нападника "Шахтаря" скасували: VAR виявив у Бондаренка в момент скидки гру рукою.

Після безгольового першого тайму "Ренн" відкрив рахунок на старті другого тайму. Контратака французької команди закінчилася голом форварда Карл Токо Екамбі після передачі Аміна Гуірі.

ВІДЕО ДНЯ

"Шахтар" мав майже 40 хвилин, щоб зрівняти рахунок та уникнути додаткового часу. Гольові моменти мали Юхим Конопля, а також Данило Сікан, який не підставив ногу під простріл Олександра Зубкова, перебуваючи у метрі від воріт.

90 хвилин матчу закінчилися перемогою "Ренну", тож команди мали переграти ще мінімум 30 хвилин додаткового часу для визначення переможця. За цей час вдалося відзначитися господарям поля: на старті другої 15-хвилинки забив Ібрагім Салах, який вийшов на заміну.

У "Шахтаря" було близько 15 хвилин, щоб перевести гру бодай у серію пенальті. І їм це вдалося: за хвилину до кінця захисник "Ренна" Белосян зрізав м'яча у свої ворота після того, як Невен Джурасек намагався підключити передачею форварда Кевіна Келсі.

У серії пенальті "Шахтар" повів з рахунком 3:1 після стартових трьох ударів: Анатолій Трубін відбив удари Жеремі Доку та Біргера Мелінга. Відповідно, у наступних двох ударах "Шахтарю" достатньо було реалізувати один, аби пройти далі. Однак Валерій Бондар та Данило Сікан не реалізували свої удари. Рахунок став 3:3, серія продовжилася.

І все ж на сьомому ударі Анатолій Трубін відбив ще один удар гравця "Ренна", а у "гірників" забив Кевін Келсі.

Ліга Європи. Плей-оф раунд. Матч-відповідь.

"Ренн" (Франція) - "Шахтар" (Україна) 2:1 дод. час, 4:5 у серії пенальті.

Голи: Токо Екамбі, 52, Салах, 106 - Белосян, 119 автогол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News