У Пентагоні кажуть, що навчання українців на Patriot незабаром завершиться

Вівторок, 28 лютого 2023, 18:22

Високопоставлений представник оборонного відомства США повідомив Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу, що Сполучені Штати та їхні союзники вже підготували понад 4 000 українських військових, зокрема, незабаром має завершитися навчання українців на системах Patriot.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

"Колективні навчання тривають по всій Європі і різко збільшують українські об'єднані збройні формування. Загалом, з січня американські військові підготували понад 1000 українців, в результаті чого загальна кількість підготовлених Сполученими Штатами військовослужбовців становить трохи більше 4000", - сказав генерал-лейтенант Дуглас Сімс II, директор з операцій Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Реклама:

 Американські військові також тренують українців на ракетному комплексі Patriot у Форт Стілл, штат Оклахома, і Сімс оголосив, що тренування незабаром завершиться. 

"Збройні сили США незабаром завершать підготовку та оснащення першої української батареї Patriot", - повідомив комітету Сімс.

Це перший раз, коли Пентагон уточнив, коли може завершитися навчання.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми впевнені, що українці будуть використовувати Patriot з таким же досвідом, який вони демонструють щодня з їхніми нинішніми можливостями протиповітряної оборони", - додав Сімс.

У ВПС Німеччини раніше заявляли, що навчання українських військовослужбовців роботі з системою протиповітряної оборони Patriot у Німеччині просувається швидкими темпами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News