Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів, можливо, частково – французький міністр

Четвер, 27 квітня 2023, 12:04
Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів, можливо, частково – французький міністр
Фото: getty Images

Міністр транспорту Франції Клеман Бон розповів, що Україна "наполегливо працює" над відкриттям свого авіапростору для цивільних літаків.

Про це він сказав у інтерв’ю "Європейській правді".

Французький міністр заявив про це, говорячи про співпрацю з Україною у сфері навчання українських пілотів цивільної авіації та авіадиспетчерів. 

Реклама:

За словами Бона, українці вже проходять практику на симуляторах у Франції, а під час переговорів у Києві дві країни погодилися розширити цю співпрацю.

"Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А у разі, якщо авіатори не мають практики, то за правилами безпеки не матимуть права відразу відновлювати роботу.

Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково", – зауважив член французького уряду. 

ВІДЕО ДНЯ

Бон підкреслив, що не йому вирішувати, коли це станеться. Однак, за його словами, українські посадовці зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації.

"Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, головним питанням досі лишається безпека", – сказав міністр.

Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків 24 лютого 2022 року, у день початку повномасштабного вторгнення Росії. 

Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) спрогнозувала обмеження польотів над Україною до 2029 року.

Читайте повне інтерв’ю з Клеманом Боном: Міністр з уряду Макрона: "Для нас вже ясно – Україна вступить до ЄС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування