Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литва планує витратити понад 3,1 млрд євро на поповнення військових запасів

П'ятниця, 28 квітня 2023, 01:38
Литва планує витратити понад 3,1 млрд євро на поповнення військових запасів
Боєприпаси. Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Литви планує виділити понад 3,1 мільярда євро на придбання військового обладнання і поповнення складів необхідними боєприпасами різних калібрів протягом наступного десятиліття.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Арвідаса Анушаускаса, пише "Європейська правда".

Запланована сума становитиме щонайменше 12% від загального оборонного бюджету Литви щороку. У порівнянні з попередніми витратами, це на п'яту частину більше.

Реклама:

Анушаускас зазначив, що накопичення військових запасів є одним з найважливіших пріоритетів останніх років, якому Міноборони з кожним роком приділяє все більше уваги та асигнувань.

Це пов'язано не лише з напруженою безпековою ситуацією в регіоні, але й з дуже швидкою модернізацією Збройних сил Литви, зокрема, закупівлею систем протиповітряної оборони середньої дальності NASAMS, реактивних систем залпового вогню HIMARS, бойових машин піхоти Vilkas, броньованих всюдиходів JLTV, гаубиць PzH2000 і Ceasar, бойових безпілотних літальних апаратів та інших засобів.

Нагадаємо, за даними литовських спецслужб, минулого року розвідки Росії, Білорусі та Китаю кілька разів намагалися завербувати громадян Литви, ці спроби не були успішними.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: