Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

Понеділок, 3 квітня 2023, 11:16
Затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського
Трепова до затримання і після. Фото з російських каналів у Telegram, колаж УП

Дар'ю Трепову, підозрювану у вбивстві російського пропагандиста Владлена Татарського, затримали в Санкт-Петербурзі, РФ.

Джерело: Слідком РФ, місцеве видання "Фонтанка", російське пропагандистське видання РБК 

Дослівно Слідком РФ: "За підозрою в причетності до вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі співробітниками СК Росії спільно з оперативними службами затримано Дар'ю Трепову".

Реклама:

Деталі: За інформацією "Фонтанки", дівчину затримали в орендованій квартирі у Виборзькому районі Петербурга.

Водночас РБК із посиланням на джерело в МВС РФ пише, що Трепова могла не знати, що в статуетці, яку вона подарувала Татарському, міститься вибухова речовина

За словами співрозмовника видання, співробітники карного розшуку не виключають, що дівчину використали для вчинення теракту.

ВІДЕО ДНЯ

Він також розповів, що Трепова раніше листувалася з Татарським і відвідувала заходи з його участю.

Чоловік підозрюваної Дмитро Рилов заявив, що її підставили, і що вона "абсолютно не розуміла призначення" бюста, який подарувала пропагандисту Татарському.

Російські канали в Telegram цитують Трепову і публікують її фото після затримання. Трепова нібито заявила, що її "її підставили і використали".

Передісторія:

  • 2 квітня у центрі Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, загинув "воєнкор" Владлен Татарський, ще понад 30 осіб отримали поранення.
  • Експерти Інституту вивчення війни вважають, що вбивство пропагандиста, "ймовірно, було попередженням Пригожину (відомий як кухар Путіна і засновник ПВК "Вагнер", – ред.), який дедалі більше ставив під сумнів головні пропагандистські тези Кремля про війну в Україні та навіть туманно натякав на інтерес до посади російського президента у ролі конкурента Путіну або його наступника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: